fredag 25 december 2009

Instant democracy

Satt och läste en artikel om politik när en gammal idé dök upp i huvudet. Jag skulle vilja ha en sajt som importerade alla riksdagsmotioner och gjorde det möjligt att rösta på dessa.


Man skulle kunna gå in på sidan och rösta men framförallt skulle man kunna pusha ut dessa till alla intreaserade med en modern telefon och på så sätt snabbt skaffa sig en bild av "folkets vilja" i diverse frågor.


Sen skulle man kunna använda denna kunskap ihop med vilka som röstade mot "folkets vilja" för att ändra opinion, hänga ut politiker eller annat kul. :)


Kanske mer en idé än "affärs", men roligt.


lördag 12 december 2009

Duschblandare som värmer shampoo/duschcreme

Idag när jag tog en dusch så kom jag på en idé. Tänk om man kunde få uppvärmd shampoo och duschcreme. I mitt badrum som är från femtiotalet så går både varm-och kallvattenrör utanpå väggen. Tänk om man kunde växla ut lite värme från varmvattenledningen till att värma upp shampoot med. I modernare badrum så skulle man behöva ha en speciell blandare som leder varmvattnet runt shampooflaskan innan det går ut i slangen. Eller kanske ha en blandare kombinerad med shampoopump som man fyller på. Givetvis har andra redan tänkt på detta men jag har aldrig sett en sån anordning, kanske finns de bara i väldigt lyxiga badrum?

söndag 6 december 2009

Synål som låser tråden

Jag har haft en månads idétorka men idag kom jag på att jag ska skriva in en gammal idé som jag fick för många många år sedan (jag gick kanske i mellanstadiet när jag kom på den). Kanske var det i syslöjden som jag insåg hur irriterande det är när man syr för hand och tråden hela tiden glider ur nålsögat. Min lösning på problemet var att göra en nål som hade ett nålsöga som smalnade av upptill och klämde fast tråden när man drog den bakåt. För att dra ur tråden ur nålen när sömmen var sydd så drar man tråden framåt igen i nålsögat, där hålet är större och tråden kan nu dras ur nålen. Jag kan ingenting om hur marknaden för nålar ser ut så om någon vill stjäla idén så är det fritt fram.