lördag 20 juni 2009

iPhone-app för att hitta parkeringsplatser

Man skulle nästan kunna tro att vi har skaffat iPhones med tanke på att idéerna kretsar så mycket kring Apple's mobil. Det har vi inte. Anledningen är nog att det är en häftig telefon som hela tiden kan vara uppkopplad och (vad jag har hört) har ett riktigt bra SDK för att utveckla applikationer. Efter att ha sett presentationerna vid WWDC så har suget ökat markant. Nu till idén.

För ett par veckor sen var jag nere på stan och en kompis kom förbi och erbjöd sig att skjutsa hem mig. På min fråga om var han hade ställt bilen svarade han att han brukade parkera på ett ställe där det nästan alltid var ledigt - de flesta känner inte till att man kan parkera där. Då gick det upp ett liljeholmens - en applikation till iPhone (såklart) där man lägger in var alla Linköpings parkeringsplatser finns, vad det kostar, när det kostar etc. Detta kan kopplas till Google Maps och till den inbyggda GPS'en som finns i iPhone. Så när man behöver parkera så kan man enkelt se var man kan parkera gratis eller till minst avgift eller närmast eller vad man nu vill söka på.
Det krävs ju lite jobb för att mata in alla parkeringsplatser så applikationen kan göras som ett ramverk för alla svenska städer där man kollaborativt kan mata in uppgifter om parkeringsplatserna för att enkelt hålla informationen aktuell och korrekt.
Applikationen säljer man för några kronor på Apples app store.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar